17.10.2020 14.00

Messut peruttu – muista nämä viisi tärkeintä asiaa, kun esittelet tuotetta tai palvelua verkossa

1. Verkkosivujen rakenne ja käytettävyys kuntoon

Kenties tärkein asia verkkosivuilla on johdonmukainen ja selkeä rakenne ja käytettävyys. Vaikka teksti ja kuvat olisivat myyviä, niiden on vaikea myydä, jos käyttäjä poistuu ärtyneenä sivuilta. Loogisuus ja käyttäjän ajatustenlukijana toimiminen ovatkin kriittisimmät ohjenuorat verkkosivujen rakenne- ja käytettävyyssuunnittelussa.

Niin sanotut nostot eli sivunäkymästä esiin nousevat, linkin sisältävät kehotteet sekä selkeä, helposti löydettävä ja käytettävä sivukartta auttavat käyttäjän navigointia sivuilla. Yhteystiedot on löydettävä helposti – etusivuilta jo ensisilmäyksellä, mikäli on kyse yrityksen verkkosivuista. Nyrkkisääntö verkkosivusuunnitteluun: mitä vähemmän käyttäjä joutuu klikkailemaan löytääkseen haluamansa, sen parempi.

Rakenne- ja käytettävyyssuunnitteluun kuuluu myös sivujen testaaminen eri selaimilla ja mobiililaitteilla.

Ps. Verkkosivut ovat harvoja paikkoja, joissa pääset “vakoilemaan” kilpailijoiden viestiä, toimintatapaa ja myyntitaktiikkaa. Käy kilpailijoiden sivuja läpi ja poimi sieltä hyviä asioita mukaan. Älä kuitenkaan unohda erottua kilpailijoistasi.

2. Panosta visuaaliseen ilmeeseen, valokuviin ja videoihin

Yhdenmukainen ilme verkkosivuilla on tunnistettavuuden käyntikortti ja tunteiden herättäjä. Muista panostaa kuvien laatuun ja yhtenäiseen tyyliin.

Joskus tuotteen tai palvelun ydinhyötyä on vaikeaa ilmaista pelkin sanoin tai kuvin. Video onkin sisältömarkkinoinnin kuningas ja liikkuva kuva kaikkien huulilla. Video vetoaa tarvittaessa tunteisiin ja kertoo koskettavankin tarinan sekunneissa. Pelkästään videomainosten teho sosiaalisessa mediassa kertoo, kuinka hyvin videot toimivat.

Tulevaisuudessa 3D-ratkaisut tulevat yleistymään tuote-esittelyissä verkossa. Roihu on tässäkin kehityksessä mukana.

3. Muista hakukoneoptimointi

Verkkosivun tekstin on oltava skitsofreenista: pahimmillaan sama lausekin kirjoitetaan sekä ihmiskäyttäjälle että hakukoneelle. Molemmat pitää huomioida, sillä kumman tahansa laiminlyönti tuottaa ei-toivottuja tuloksia.

Jos keskeisiä asiasanoja ei ole tekstissä ja hakukoneille kirjoitetussa niin sanotussa H1-otsikossa, Google-haku ei ohjaa haluttuja käyttäjiä sivuillesi. Jos teksti on roboteille kirjoitettua tylsää ja itseään toistavaa jargonia, se ohjaa käyttäjän pois sivuiltasi.

Aihetta on käsitelty useammassakin blogissamme:

Verkkonäkyvyyden viidakon paluu: Orgaaninen hakukonenäkyvyys

Hakusanojen sietämätön päälleliimaus

4. Tee myyvät mutta selkeät tuote- ja palvelukuvaukset

Myynti on salakavalaa vetoamista, ei anelua. Tee tuote- ja palvelukuvauksista erottuvia oman yrityksesi äänensävyn eli tone-of-voicen avulla. Muista kuitenkin oleellinen sisältö: mikä tuote tai palvelu on kyseessä ja mitä hyötyä siitä on asiakkaalle.

5. Palvele asiakasta paremmin kuin hän odottaa

Vaikka tuotetta tai palvelua ei voi esitellä messuilla, palvele asiakasta kuin messuilla. Se on oiva ja yllättävän vaivatonkin tapa erottautua. Mitä paremmin ymmärrät asiakkaan tarpeet, sitä paremmin löydät hänelle sopivan tuotteen ja palvelun. Ja, arvasit oikein: sitä varmemmin hän palaa tuotteidesi ja palvelujesi pariin. Lisäksi kannattaa olla ns. hajulla siitä, mitä viestikanavaa asiakkaasi mieluiten suosii - ja käyttää sitä.

Kaipaatko apua verkossa myyntiin?

Ota yhteyttä!

Verkkoilemisiin
Heikki

Takaisin ajankohtaisiin

Teema Vaihda teemaa