Verkkonäkyvyyden viidakossa, osa 4: Maksettu Google-näkyvyys

Verkkonäkyvyyteen ja nettimarkkinointiin liittyy erilaisia käsitteitä ja toiminnallisuuksia, jotka kaipaavat avaamista mahdollisimman kansankielelle. Blogin kirjoitussarjassa tarjoamme lyhyen oppimäärän aiheeseen.


Klikkiperusteinen Google-näkyvyys

Maksettu Google-näkyvyys tukee orgaanista näkyvyyttä ja lisää luotettavuutta hakukoneen silmissä. Maksettu Google-näkyvyys voi olla klikkiperusteista tai näyttöperusteista. Klikkiperusteisessa (CPC, Cost Per Click) Google-näkyvyydessä asiakas maksaa vain silloin, kun asiakkaan mainosta klikataan.


Näyttöperusteinen Google-näkyvyys

Näyttöperusteinen Google-näkyvyys CPM, josta käytetään myös nimitystä CPT (Cost Per Thousand), on mainonnassa käytettävä termi, joka tarkoittaa hintaa per tuhat näyttöä (mille on latinaa ja tarkoittaa tuhatta). Sitä käytetään mainonnan suhteellisten kulujen mittaamiseen eri medioissa. Usein verkkomedioiden tarjoamat mainospaikat on hinnoiteltu CPM:n mukaan.

Huutokauppa hakusanoista

Jokaisesta hakusanasta järjestetään huutokauppa, jossa arvostellaan mainoksen relevanttiutta eli osuvuutta hakusanaa kohden. Samalla otetaan huomioon korkein hintatarjous mitä mainostaja on halukas maksamaan. Suosituimmat hakusanat ovat vaikeimpia kilpailla ja myös maksavat eniten.

 

Mikä on sopiva klikkihinta?

Hyvä klikkihinta on alle 0,50 € klikkiä kohden. Hintaa saa pudotettua alemmas hakusanoilla, jotka eivät ole niin suosittuja. Esimerkiksi tarkat hakusanat ovat joskus yritykselle oleellisempia, joten suosion perusteella ei kannata tehdä hätäisiä johtopäätöksiä.

Näkyvin terveisin
Heikki