Missä viipyy yritys-Tinder?

Henkilökemiasta puhutaan toimivan asiakassuhteen edellytyksenä kyllästymiseen asti. Samalla tavalla pitäisi puhua yrityskemiasta. Miksi teknologia ei tartu tähän mahdollisuuteen?

Tinder on sosiaalisen verkostoitumisen ja nettideittailun mobiilisovellus. Palvelu etsii ja yhdistää lähellä toisiaan liikkuvia, ennalta tuntemattomia ihmisiä toisilleen. Käyttäjä voi pyyhkäistä eli swaippailla henkilöitä mieltymyksensä mukaan. Mielipide toisesta henkilöstä näkyy vain silloin, kun kaksi ihmistä tykkäävät toisistaan. Tällöin syntyy kolmannella kotimaisella sanottuna “Tinder match”, jolloin henkilöt voivat aloittaa keskustelun.

Tuhannen ja yhden yön juttuja

Oletko tekemisissä asiakasyritysten kanssa? Ellet ole täysin noviisi, olet varmaankin huomannut, että kaikki asiakkaat eivät ole yrityksellesi optimaalisia. Tälle voi olla useita syitä, jotka voivat yhtä lailla johtua sinun edustamasi yrityksen ydinosaamisesta, asemoitumisesta kentällä tai toimintatavoista. Ihmiset eivät riitele, yrityskulttuurit saattavat niin tehdä.

Epäoptimaalinen kumppanuus voi johtaa yhden yön juttuun, mikä ei ole kummallekaan osapuolelle hyväksi. Tuhannen ja yhden yön jutut synnyttävät paljon hedelmällisempiä tarinoita.

Sen oikean metsästäjät

Entäpä, jos käytössäsi olisi yritys-Tinder? Voisit rajata potentiaaliset asiakkaasi maantieteelliseen ympyrään, jonka reunoilta olisi toivomasi maksimimatka omaan yritykseesi. Voisit etsiä yritysten joukosta “sitä oikeaa”. Ensitreffien seuranhakua voitaisiin tehdä esimerkiksi liikevaihdon ja henkilömäärän perusteella.

Mihin puuhiin kumppani soveltuu?

Ilmoittamalla alasi ja toiveesi yhteistyölle, saisit tietää omaan toimintaasi liittyviä asioita. Markkinointiviestinnän tapauksessa esimerkiksi sen, milloin yrityksen verkkosivut ja esitteet on päivitetty, onko yritys menossa seuraavan 12 kuukauden aikana messuille – sekä yrityksen markkinoinnin yhteyshenkilön.

Ja mikä tärkeintä: yrityksen Tinder-profiilissa voisi ilmoittaa, minkälaista kumppania on etsimässä ja millaisiin puuhiin.

Ymmärrystä ensiselailulla

“Yritys-Tinderissä” voisit selailla ja “swaippailla” yrityksiä älypuhelimesi näytöltä sen mukaan, mikä miellyttää – ja mikä ei. Samalla päästäisiin eroon kumpaakin osapuolta kuormittavasta ja ärsyttävästä “pystymetsäsoittelusta”.

Jos tiedon jakaminen omasta osaamisesta ei riitä, on pakko kysyä että mitä ihmeen pandojen paritteluriittiä* bisneskumppanuuden synnyttämisestä halutaan tehdä. Yrityskemiat kohtaavat, jos siihen on edellytyksiä.

Hohoi, te siellä Tinderin kehitystiimissä! Tässä olisi ilmainen idea.

*) Pandan libido on poikkeuksellisen alhainen. Pandanaaraat ovuloivat kerran vuodessa ja mahdollisuus tulla raskaaksi kestää noin 36 tuntia.

Tuhannen ja yhden yön terveisin
Heikki