
Sano se huoneentauluin
Huoneentaulut ovat kivoja. Jos jokin lause on kantanut vuosituhansia tai jopa -kymmeniä, täytyy siinä olla suurta viisautta. Copywriterimme Jyrki lähti peilaamaan viestintätoimiston työtä ikivihreisiin lohkaisuihin.

Saavutettava, vastuullinen ja aito sinivioletti keksipurkki
Edellä luit juuri muistisäännön markkinointiviestinnän vuoteen 2022. Markkinoinnin strategioita ja operaatioita tulee tehdä perustuen tietoon ja numeroihin, ja tuossa se tieto on tiivistettynä. Seuraavassa ovat siis minun 5 varmaa hevosta vuoden 2022 laukkakisoihin eli mitä kehityskulkuja markkinointiviestinnässä kannattaa huomioida tämän vuoden aikana.

Helkkarin hyvä Linkkari – Viisi napakkaa syytä LinkedIn-mainontaan
1. LinkedIn-markkinointi ja mainonta on toki moninkertaisesti kalliimpaa kuin esimerkiksi Facebookissa mainostaminen, mutta myös liidit ovat laadukkaampia ja panostukset tuottavampia. “Linkkarista” verkkosivuillesi ohjattu potentiaalinen asiakas viihtyy sivuilla keskimäärin pidempään kuin Facebookin kautta tullut. Eikä se hintakaan pilviä hivo: muutamalla satasella tavoittaa kymmeniä tuhansia potentiaalisia asiakkaita.

Kerro, kerro Linkedin, millainen olen työnantaja
Työnantajamielikuva. Mielikuva työnantajasta. Kun mukana on sana mielikuva, niin aihe kiinnostaa tietenkin meitä tiedonvälitystaktiikoiden taikureita ja mielikuvien maalaamisen mestareita. Perinteisen määritelmän mukaan brändi on se, mitä ihmiset sanovat sinusta silloin, kun et ole itse paikalla. 2000-luvulla on ollut päivän selvää, että brändi tulee todeksi tekojen kautta. Viimeistään 2020-lukuinen keskittymiskyky on lisännyt määritelmään, että tarvitaan tekojen jatkuva sarja. Kaikki tuo pätee työnantajamielikuvaankin: se on puheissa niin kahvihuoneessa kuin alan työntekijöiden someryhmissäkin. Mielikuvaan vaikuttamiseen tarvitaan tekoja ja hyvää viestintää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Parhaimmillaan syntyy vetovoimaa ja pitovoimaa ja kassakin kiittää.

Tuhovimmainen mentalisti vaikuttaa korvissamme
Tekstihän on nykypäivänä vain yhdentekevää liirum laarumia ja yleislöpinää, kun ei niitä kukaan kuitenkaan lue tässä visualisoituneessa maailmassa. Vai lukeeko sittenkin? Mikä copywriter? Onko se joku kopiovastaava? Jokainen joka osaa aakkoset, osaa kirjoittaa, Sanathan ovat valmiiksi olemassa! Onhan se näinkin. Jokainen osannee vaihtaa myös lampun, mutta turvautuu vaativissa sähkökytkennöissä toivottavasti ammattilaiseen. Olen kuullut myös, että copya eli tekstisuunnittelijaa ei tarvita englanninkieliseen markkinointiviestintään, jos asiakkaalla on brittiläinen myyntimies. Koska aivan kuten kaikki suomalaiset lukiolaiset kirjoittavat äidinkielestä pelkkiä älliä, myös jokainen britti hallitsee kielensä täydellisesti.
- < Edellinen
- 1
- 2
- 3
- 4 (nykyinen)
- 5
- 6
- 7
- …
- 10
- Seuraava >